Προσκεκλημένοι Ομιλητές under construction
σύντομα θα ανακοινωθούν...
- Προβολές: 3048
Rosabel Roig Vila holds a PhD in Pedagogy and is Professor of Educational Technology at the University of Alicante (UA). She has been Dean of the Faculty of Education of the UA (2005-2009) and Director of the Institute of Education Sciences of the same university (2016-2020). She is currently the Director of the UNESCO Chair in Education, Research and Digital Inclusion; Editor of the scientific journal Journal of New Approaches in Educational Research; Coordinator of the Doctoral Programme in Educational Technology applied to Knowledge (TEAC); and Director of the Research Group GIDU-EDUTIC/IN of the UA. Her speciality is the integration of digital technologies in Education; she has published more than 200 articles and chapters, has directed 20 doctoral theses and coordinated several national and European R+D+i projects.
Ο Γεώργιος Αμπακούμκιν είναι καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Τυβίγγης (Γερμανία) και διδακτορικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα κοινωνικής νόησης, ενδοομαδικές διεργασίες, καθώς και διεργασίες στο πλαίσιο θεματικών όπως πένθος και νοσταλγία. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους, ενώ την τρέχουσα περίοδο είναι αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Frontiers in Psychology, Personality and Social Psychology Section.
Η Ζωή Γαβριηλίδου κατέχει τη θέση της Καθηγήτριας Γλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι επίσης Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Έχει διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λεξικογραφίας και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει επιβλέψει σημαντικά έργα όπως το Πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ για τις Στρατηγικές Εκμάθησης Γλωσσών, το οποίο έλαβε επιχορήγηση 600.000 ευρώ, και το Πρόγραμμα για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Η Δρ. Γαβριηλίδου υπήρξε επίσης ενεργό μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων αρμόδιων για την αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα και την Κύπρο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της διερευνά τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση.
Ο Βασίλης X. Γερογιάννης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Παν/μίου Θεσσαλίας (γνωστικό αντικείμενο: Ανάλυση & Σχεδίαση Συστημάτων & Έργων με έμφαση στην Υποστήριξη Λήψης Αποφάσεων). Συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο. Επισκέπτης Καθηγητής στο IPAG Business School (Γαλλία) και στο Siauliai State University of Applied Sciences (Λιθουανία). Μηχανικός Υπολογιστών, κάτοχος διδακτορικού στην Τεχνολογία Λογισμικού από το Παν/μιο Πατρών. Από το 1992, συμμετέχει σε ένα αριθμό ερευνητικών, αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών έργων. Συγγραφέας περισσότερων από 170 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά/συνέδρια που έλαβαν πληθώρα ετεροναφορών (περισσότερες από 2800 στο Google Scholar και 1150 στο Scopus). Συγγραφέας/επιμελητής σε τέσσερα επιστημονικά βιβλία. Μέλος συντακτικής επιτροπής, προσκεκλημένος επιμελητής και κριτής σε διεθνή περιοδικά. Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής/Πρόεδρος επιτροπής προγράμματος και προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια. Έλαβε το βραβείο της καλύτερης εργασίας σε τέσσερα διεθνή συνέδρια.
Διετέλεσε Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, Αντιπρόεδρος Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος, Γραμματέας Τμήματος Πληροφορικής Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Γραμματέας ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας. Επίσης διτέλεσε Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), Μέλος Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας Ερευνητικού Κέντρου ΙΑΣΩΝ Παν/μίου Θεσσαλίας, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΕ.
Καθηγητής Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη θεωρία και πράξη της εκπαίδευσης στη σύγχρονη πολυπολιτισμική συνθήκη. Υιοθετώντας οπτικές και αναλυτικά εργαλεία της Κριτικής Θεωρίας, της Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής και της Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης εστιάζει στη διερεύνηση διαδικασιών διάκρισης, αποκλεισμού και ένταξης της ετερότητας στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον, καθώς και στο σχεδιασμό παιδαγωγικών πρακτικών για την ανάπτυξη μιας συμπεριληπτικής σχολικής κουλτούρας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους. Έχει, επίσης, συγγράψει μια μονογραφία και έχει επιμεληθεί την έκδοση 7 επιστημονικών βιβλίων.
Ο Κωνσταντίνος Θ. Κώτσης είναι Καθηγητής του ΠΤΔΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι Φυσικός και έχει υπηρετήσει ως Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής επί Θητεία και Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 1987 μέχρι το 2000 με αντικείμενο την πειραματική έρευνα στις Ακτίνες-Χ και στη Φυσικής Στερεάς Κατάστασης. Από το 2000 είναι μέλος ΔΕΠ του ΠΤΔΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το 2012 είναι Καθηγητής. Τα γνωστικά του αντικείμενα είναι: Διδακτική της Φυσικής, Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών και Νέες τεχνολογίες. Είναι μέλος της Ένωσης για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και στην Τεχνολογία (ΕΝΕΦΕΤ). Τέλος, είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ). Έχει Διδακτική εμπειρία σε αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και τέλος στο ΠΤΔΕ.
Ο Κωνσταντίνος Σκορδούλης είναι Καθηγητής Φυσικής και Επιστημολογίας των Φυσικών Επιστημών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Canterbury του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο), της Ιένας (Γερμανία) και του Groningen (Ολλανδία). Είναι Γραμματέας της Επιτροπής Διδασκαλίας του Τομέα Ιστορίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας της Διεθνούς Ένωσης Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Είναι ένας από τους συντάκτες των περιοδικών "Almagest / International Journal for the History of Scientific Ideas" (Brepols) και "Kritiki / Critical Science &; Education" (Nissos Pbl) και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών "Science &; Education" (Springer) και "International Journal of Interdisciplinary Social Sciences" (CG Publishers). Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε θέματα «Ιστορίας της Επιστήμης» και «Περιβαλλοντικής Επιστημολογίας».
Ιδρυτής και επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής και Ρομποτικής στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία.
Εισήγαγε την Εκπαιδευτική Ρομποτική σε πρόγραμμα σπουδών Παιδαγωγικού Τμήματος Ελληνικού ΑΕΙ και εργάζεται ερευνητικά με την ομάδα του στη σχεδίαση και ανάπτυξη ρομπότ κοινωνικής αρωγής. Το ρομπότ DAISY και η μέθοδος ARRoW, αποτελούν περίπτωση μετουσίωσης της έρευνας σε τελικό σύστημα εφαρμογής στην πράξη και υποστηρίζουν τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού να βελτιώσουν τις κοινωνικές δεξιότητες αλλά και τους επαγγελματίες και οικείους τους στο να τα υποστηρίξουν.
Η Άννα Φτερνιάτη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο αντικείμενο Διδακτική της Γλώσσας (ως μητρικής δεύτερης ή ξένης). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Παιδαγωγική του Γραμματισμού και τη διδασκαλία και αξιολόγηση του γραπτού λόγου, καθώς και στους Πολυγραμματισμούς. Έχει επίσης εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, ανάπτυξης και αξιολόγησης διδακτικών προγραμμάτων και υλικών, καθώς και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών.
Συμμετείχε στις επιστημονικές ομάδες είκοσι σχετικών ευρωπαϊκών και άλλων ερευνητικών προγραμμάτων. Συμμετείχε επίσης στις εργασίες των επιτροπών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη σύνταξη του ισχύοντος Αναλυτικού Προγράμματος και για την παρακολούθηση του ισχύοντος εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση. Εδώ και λίγους μήνες συμμετέχει στη συγγραφή των νέων σχολικών εγχειριδίων για τη Γλώσσα με το ΕΚΠΑ.
Είναι κάτοχος των εξής τίτλων σπουδών: Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής (Παν/μιο Αθηνών), D.E.A. Γλωσσολογίας (Paris VII), D.E.A. Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (Paris VIII), Διδακτορικό δίπλωμα στη Διδακτική της Γλώσσας (ΠΤΔΕ Παν/μίου Πατρών).
Έχει εργαστεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος.
Carol Ann Tomlinson is William Clay Parrish, Jr. Professor Emeritus at the University of Virginia where she taught for 30 years and served as a department chair for 10. Prior to joining the faculty at UVa, she was a public school teacher for 21 years teaching students in high school, preschool, and middle school, as well as leading district programs for struggling and advanced learners. She was Virginia’s Teacher of the Year in 1974 and received several teaching awards at UVa. Carol is author of over 300 books, book chapters, articles, and other educational materials including How to Differentiate Instruction in Academically Diverse Classrooms (3rd Ed.). Her books are available in 15 languages. She works throughout the United States and internationally with educators who seek to create classrooms that are more effective for academically diverse students.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πετρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 2002 από το Πανεπιστήμιο του St-Andrews στη Σκωτία. Πριν ενταχθεί στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο Δρ. Πετρίδης κατείχε μεταδιδακτορικές θέσεις στο Ινστιτούτο Επιστημών και Φωτονικής (ICFO) στη Βαρκελώνη και στο Imperial College του Λονδίνου. Το ερευνητικό του έργο ξεχωρίζει για τις συνεισφορές του στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων συνεχούς κύματος λέιζερ, όπως εξωτερικών κοιλοτήτων διόδων λέιζερ και οπτικών παραμετρικών ταλαντωτών. Επιπλέον, έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στην εφαρμογή παλμών λέιζερ σε δισδιάστατα υλικά, συγκεκριμένα για τη συλλογή ενέργειας σε οργανικά και περοβσκίτη ηλιακά κύτταρα, καθώς και στον τομέα της ανίχνευσης αερίων μέσω ημιαγωγών περοβσκίτη. Οι ακαδημαϊκές συνεισφορές του Δρ. Πετρίδη έχουν λάβει πάνω από 2.000 αναφορές, επιβεβαιώνοντας τον αντίκτυπό του στην επιστημονική κοινότητα με δείκτη h 25. Στον τομέα της εκπαιδευτικής καινοτομίας, έχει δημοσιεύσει πρόσφατα εργασίες για διδακτικές προσεγγίσεις γύρω από τη μεθοδολογία SCRUM. Η ηγεσία του στην εξασφάλιση ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επιβεβαιώνεται από τον συντονισμό 11 έργων KA2 Erasmus, καθώς και από τη συμμετοχή του ως εταίρος σε άλλα 10 έργα KA2 Erasmus και 5 έργα Horizon (FETs, Widening).
Ως Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Δρ. Πετρίδης συνεχίζει να διαμορφώνει τόσο τον επιστημονικό όσο και τον ακαδημαϊκό χώρο μέσα από το δυναμικό του ερευνητικό και θεσμικό έργο. To 2024 έλαβε μετά απο κρίση την θέση του Fulbright in Scholar στο Πανεπιστήμιο του York στην Πενσυλβάννια. Η επιχορήγηση προέρχεται απο το Αμερικανικό Κράτος. Είναι ο 2ος Έλληνας Ακαδημαικός που λαμβάνει αυτό το grant.
Ο Νικόλαος Γ. Ράπτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο: «Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση» και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης». Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία αφού εργάστηκε ως στέλεχος της εκπαίδευσης σε πολλές θεσμικές θέσεις, όπως: Προϊστάμενος και Διευθυντής Σχολικής Μονάδας, Σχολικός Σύμβουλος, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το σύνολο του ερευνητικού και συγγραφικού του έργου είναι εστιασμένο σε θέματα που επίσης σχετίζονται με την Ηγεσία και τη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και Συστημάτων.
Rosabel Martínez-Roig holds a PhD in Pedagogy and is an Associate Professor in the Department of General Didactics and Specific Didactics at the University of Alicante (UA). She has a degree in Psychology from the Universitat Oberta de Catalunya (UOC) and a degree in Primary Education Teaching from the UA (extraordinary award). She has completed the Master's Degree in Educational Research (extraordinary Master's degree award). Her research focuses on the integration of Digital Technologies in Education, especially social robotics and Artificial Intelligence. She is the author of multiple scientific publications. She has directed and participated in several national and international projects. She has also given workshops for teachers and has been a member of international scientific committees and organisers of congresses, conferences and seminars.
Η Παναγιώτα Δημητροπούλου είναι Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της εστιάζονται στη μελέτη της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής και στη δημιουργία κινήτρων σε μαθητές με ή χωρίς δυσκολίες στη μάθηση ή/και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα, στα ακαδημαϊκά συναισθήματα που αναδύονται στη σχολική τάξη κατά την εκπαιδευτική πράξη, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μαθητών με ή χωρίς δυσκολίες σε καταστάσεις κρίσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως η εικονική πραγματικότητα. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών-συλλογών όπως της EFPA (πρώην Convenor του Board of Promotion and Prevention από το 2019-2022), του American Psychological Association (APA-Div.15), Γραμματέας και μέλος του Executive Committee του International School Psychology Association (ISPA) (2024-….), Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας όπου διετέλεσε συν-συντονίστρια του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Συμμετέχει ως Επιστημονική Υπεύθυνη εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το πρόγραμμα “Neo-PRISM-C: NEurodevelopmental Optimal-Predictors, Risk factors, and Intervention from a Systems approach to Maladjustment in Children” H2020-MSCA-ITN-2018 (Marie Skłodowska-Curie Actions-Innovative Training Networks (ITN), σε προγράμματα Erasmus+ και σε προγράμματα Horizon σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος». Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ έχει συστηματική παρουσία σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια με εισηγήσεις.
Η Δήμητρα Β. Κατσαρού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην έδρα της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας και των Διαταραχών Λόγου. Έχει σπουδάσει φιλολογία και ψυχολογία. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων και Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα . Έχει εκπονήσει δύο μεταδιδακτορικές έρευνες. Έχει πάνω από 40 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με δείκτη επιρροής και πάνω από 100 εισηγήσεις σε συνέδρια. Έχει συγγράψει μία μονογραφία, μια συνσυγγραφή, τρεις ελληνικές και δύο διεθνείς επιστημονικές επιμέλειες βιβλίων και τέσσερις διεθνείς συνεπιμέλειες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ειδική αγωγή των παιδιών με νοητική αναπηρία, στη νευρο/ψυχογλωσσολογία, στις γνωστικές διεργασίες, στην αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία, στην ανάπτυξη του λόγου και στα γενετικά σύνδρομα.
Η Ευθυμία Ευθυμίου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Zayed στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με εξειδίκευση στην ειδική εκπαίδευση και τις συμπεριληπτικές διδακτικές πρακτικές. Η έρευνά της επικεντρώνεται στη δημιουργία εκπαιδευτικών περιβαλλόντων που υποστηρίζουν όλους τους μαθητές, ειδικά εκείνους με ειδικές ανάγκες, κατανοώντας τις απόψεις εκπαιδευτικών και μαθητών. Εξετάζει πώς το φυσικό και ψυχολογικό περιβάλλον διαμορφώνει την ένταξη και προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια στην συμπεριληπτική εκπαίδευση, ιδιαίτερα μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Διοργανώνει επίσης σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, προωθώντας την συμπεριληπτική μάθηση και αντιμετωπίζοντας προκλήσεις όπως το ψηφιακό χάσμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ο Ιωάννης Καζανίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντής του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MSc in Immersive Technologies in Education Training and Game Design και υποδιευθυντής του Εργαστηρίου Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Κινητών Εφαρμογών (ΑΕΤΜΑ) του ΔΠΘ. Κατέχει πτυχίο Εκπαιδευτικού Τεχνολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού από την ΑΣΠΑΙΤΕ, πτυχίο Πληροφορικής από το ΕΑΠ, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Coventry University Αγγλίας και διδακτορικό δίπλωμα στην «Εκπαιδευτική Τεχνολογία» από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2004 διδάσκει, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα στους τομείς της Πληροφορικής και της Εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 130 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, στην υιοθέτηση καινοτομιών σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης αλλά και στις βάσεις δεδομένων και τη μαθησιακή αναλυτική.
Κοσμήτορας της Σχολής Εκπαίδευσης και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικό Κολεγίου, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο University of East London και το Queen Margaret University της Σκοτίας.
Έχω διατελέσει και συνεργάζομαι ακόμα ως Επιστημονικό και Διδακτικό συνεργαζόμενο προσωπικό του Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Γνωσιακής Επιστήμης, του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, του ΕΚΠΑ, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ασχολούμαι τα τελευταία 20 χρόνια με τη διοίκηση και την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογίας και διδάσκω σχετικά μαθήματα. Έχω δουλέψει, μελετήσει και αρθρογραφήσει για την προοπτική ενός ¨Σχολείο για Όλους¨, ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, την διαφορετικότητα, που θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά δυνατότητες για γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, ανάπτυξη των ιδιαίτερων ταλέντων και ικανοτήτων τους, αλλά θα αποτελεί ταυτόχρονα και ένα ασφαλές και αρμονικό περιβάλλον εργασίας για τα στελέχη της εκπαίδευσης.
Ο Μπάρμπας Γεώργιος είναι συνταξιοδοτηθείς επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης στο ΑΠΘ. Αρχική ειδικότητα μαθηματικός. Εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση, στον χώρο της αναπηρίας και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο. Η ερευνητική και παιδαγωγική του δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε τρεις τομείς: στις σχέσεις των συνομηλίκων στο σχολείο και στη διαχείριση των μεταξύ τους συγκρούσεων, στην ερμηνεία και αντιμετώπιση των δυσκολιών στη σχολική μάθηση και στην εκπαίδευση των μαθητών με νοητική ανεπάρκεια.
Ο Δρ. Tadhg Leane είναι Ανώτερος Λέκτορας στο Τμήμα Τεχνολογικά Ενισχυμένης Μάθησης στο Munster Technological University (MTU) με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στην ανώτατη εκπαίδευση. Έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της καριέρας του σε στρατηγικούς αναπτυξιακούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής περιόδου ως Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης στο Cork Institute of Technology (CIT), το οποίο πλέον είναι MTU. Έχει σημαντική εμπειρία στη θεσμική διακυβέρνηση, την ανάπτυξη πολιτικής, τη διαχείριση αλλαγών και την ακαδημαϊκή ηγεσία. Έχει επίσης υπηρετήσει σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια, τοπικά και εθνικά. Το έργο του έχει συμβάλει στην προώθηση και τη στρατηγική διαχείριση του ιδρύματος, ιδιαίτερα κατά τη μετάβαση προς την αναγνώριση ως Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Κατέχει Διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Διαχείριση Ανώτατης Εκπαίδευσης από το University of Bath, ενώ πρόσφατα απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης στο MTU.
Η Δρ. Καλλιόπη Μέγαρη είναι Ακαδημαϊκή διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Κλινικής Ψυχολογίας στο City college,University of York, Europe Campus, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΑΠΘ, και εντεταλμένη διδάσκουσα στο τμήμα Ψυχολογίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πτυχίο νοσηλευτικής και πτυχίο ψυχολογίας, μεταπτυχιακή ειδίκευση και διδακτορικό στην ψυχολογία από το ΑΠΘ. Επιπλέον έχει ειδίκευση στις σύγχρονες προσεγγίσεις στην προσαρμογή των ατόμων με αναπηρία στην ανήλικη και ενήλικη ζωή από τη σχολή Ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών και τεχνών, τμήμα Εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ασχολείται με παιδιά και ενηλίκους, σχολές γονέων, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως κρατούμενους, άτομα με αναπηρία, καθώς και ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, όπως καρκίνο του μαστού, καρδιαγγειακά και νευρολογικά νοσήματα. Είναι επικεφαλής της επιτροπής για την αποκατάσταση των ασθενών με COVID-19 στη Διεθνή Νευροψυχολογική Εταιρεία, γενική γραμματέας της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας στην ίδια εταιρεία.
H Δρ. Μαρία Σοφολόγη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει μελετήσει τις διαστάσεις της χαρισματικότητας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα την κατανόηση κειμένου σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού. Το μεταπτυχιακό της δίπλωμα αφορά το πεδίο της Γνωστικής Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα μαθήματά Γνωστική Ψυχολογία, Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Συμβουλευτική Γονέων. Παράλληλα, διδάσκει μαθήματα Ψυχομετρίας και Νευροψυχολογικής Εκτίμησης στο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. «Κλινική Ψυχική Υγεία».
Η Μαρία Θεοδωράτου-Μπέκου, Ph.D., είναι Κλινική Ψυχολόγος με διδακτορικό δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ακαδημαϊκή της πορεία ξεκίνησε με πτυχίο στη Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ απέκτησε στη συνέχεια και δεύτερο πτυχίο Ψυχολογίας στη Γαλλία. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille I, στην Προβηγκία της Γαλλίας. Διδάσκει ψυχολογία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, από το 2017, ενώ έχει εργαστεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 29 χρόνια. Παράλληλα, έχει εργαστεί και ως ιδιώτης ψυχολόγος, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, είναι μητέρα δύο φοιτητών.
Η Λίνα Μουσιώνη σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι διδάκτωρ Λαογραφίας. Eργάστηκε ως επιμελήτρια και συντονίστρια του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας (1991- 2009) οργανώνοντας πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, οικογένειες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μελέτες και άρθρα της για τον νεότερο πολιτισμό έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις. Από το 2016 εργάζεται ως παιδαγωγική υπεύθυνη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων, Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με εμπειρία σε προγράμματα εθνογραφίας και τέχνης σε περιβάλλοντα άτυπης εκπαίδευσης.
Η Άρτεμις Παπαδημητρίου είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικής Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικής Αγωγής του Α. Π. Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με έμφαση στην «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», «Κοινωνική Ανάπτυξη του Παιδιού», «Εκπαιδευτική Έρευνα στην Πράξη» και «Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση». Επιπλέον, έχει διδακτορικό δίπλωμα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά. και διεθνή συνέδρια Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχει γράψει 4 βιβλία, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά που εκδίδονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Αξιολογήτρια του ΕΟΠΠΕΠ.
Δάσκαλος με Μετεκπαίδευση στην Eιδική Aγωγή και Διδάκτορας Επιστημών του Ανθρώπου του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις Μαθησιακές Δυσκολίες στο χειρισμό του γραπτού λόγου. Θητεύει σε θέση Συμβούλου Εκπαίδευσης 2ης Θέσης της ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων, ενώ στο παρελθόν είχε θητεύσει σε θέσεις Σχολικού Συμβούλου, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου και Οργανωτικού Συντονιστή στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις γνωστικές συνιστώσες της ανάγνωσης και της γραφής και στις θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Έχει διδάξει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο μάθημα «Προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου: θεωρητικές προσεγγίσεις» του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου». Εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Έχει εισηγηθεί / διδάξει σε – και έχει οργανώσει – μεγάλο αριθμό σεμιναρίων προς εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, θέματα που αφορούν στη διδακτική πράξη, την ειδική αγωγή, τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς, τη μετάβαση από βαθμίδα σε βαθμίδα και σχετικά με την οργάνωση της λειτουργίας της σχολικής μονάδας.
Η κυρία Αργυρώ Ρέντζη είμναι Νηπιαγωγός, κάτοχος βασικού τίτλου σπουδών από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ΜΑ Eκπαιδευτικής Ηγεσίας και Πολιτικής από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και PhD στο πεδίο της Σχολικής Ηγεσίας Κοινωνικής Δικαιοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε. Έχει δημοσιεύσεις κεφάλαιων σε βιβλία και εργασιών της σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων διεθνή και ελληνικά. Είναι τακτικό διδακτικό προσωπικό στο ΕΚΔΔΑ, έχοντας συμμετάσχει στον σχεδιασμό επιμορφωτικών προγραμμάτων, καθώς και συνεργαζόμενο διδακτικό προσωπικό στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει εργαστεί σε σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, έχουσα θέση Προίσταμένης, καθώς και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, ενώ έχει υπηρετήσει ως επιστημονική συνεργάτης στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης & Ειδικής Αγωγης κου Ι. Κατσαρού, Ήταν μέλος της ομάδας σχεδιασμού της Ειδικής Ψηφιακής Πλατφόρμας “STOP BULLYING”.
Ο Ηρακλής Γερογιώκας είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης στον Δήμο Λαρισαίων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ασχολείται ερευνητικά με την Τουρκική ήπια ισχύ. Έχει υπηρετήσει την ΝΔ από διάφορες θέσεις ευθύνης και είναι Συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε
Η Ελένη Τσιπά είναι Υπεύθυνη του δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος Oracle Academy καθώς και των ενεργειών Κοινωνικού Αντικτύπου και Αποδοχής και Συμπερίληψης της Oracle για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Αλβανία, τη Βόρειο Μακεδονία και το Κόσοβο από το 2019, ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό της Oracle Ελλάς το 2004 ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε θέσεις marketing και Δημοσίων Σχέσεων στις διάφορες εταιρείες του ευρύτερου κλάδου της Πληροφορικής. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στο Marketing, του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών και υποστηρίζει εθελοντικά δράσεις ΜΚΟ. Είναι παντρεμένη και μητέρα μίας κόρης.
Ο Νικόλαος Τζιουμάκης είναι Διευθυντής Ανάπτυξης Έργων στην POLYTECH S.A., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακτινοβολία και Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο George Washington και πτυχίο στη Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1984 με τον σχεδιασμό των πρώτων συμβατών ελληνικών υπολογιστών ΠΥΘΕΙΑ και ΠΗΓΑΣΟΣ και την εισαγωγή των αιθουσών πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, στράφηκε στον εξοπλισμό εκπαιδευτικών εργαστηρίων μέσω της POLYTECH, η οποία πλέον προμηθεύει σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Ο κ.Τζιουμάκης έχει ιδρύσει επίσης αρκετές εταιρείες σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ιδιωτικού παρόχου internet στην Ελλάδα.
Η Polytech S.A. έχει εγκαταστήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά προϊόντα STEM και ρομποτικής σε όλα τα δημόσια σχολεία της Ελλάδας, σχεδιασμένα για μαθητές από την προσχολική ηλικία έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν τα σετ προγραμματισμού SMART:blox S1 και S2 που ενσωματώνουν προγραμματισμό σε πλατφόρμα με βάση το Arduino και ρομποτικά σετ όπως τα ρομπότ R1, R2, R3 και R4, που διδάσκουν τις βασικές και προχωρημένες αρχές της ρομποτικής και του STEM. Αυτά τα εργαλεία ενισχύουν τη βιωματική μάθηση, προσφέροντας ευκαιρίες για πρακτική εφαρμογή σε τομείς όπως η μηχανική και ο προγραμματισμός.
Εκτός από την εγκατάσταση των εκπαιδευτικών προϊόντων STEM και ρομποτικής, η εταιρεία έχει αναλάβει επίσης σημαντικά έργα που περιλαμβάνουν την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηρίων μηχανολογίας, ηλεκτρονικής και ηλεκτρολογίας σε ΕΠΑΛ και σχολεία Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η Κέλλυ Γεροστέργιου, είναι Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας και Υπ. Διδάκτωρ Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΑΠΘ. Διαθέτει συνολικά 21 έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων, της επαγγελματικής κατάρτισης, της ενδυνάμωσης νέων και ευάλωτων ομάδων και της συμβουλευτικής προσανατολισμού. Είναι κάτοχος εκπαιδευτικής επάρκειας, αξιολογήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων. Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων, όπως ΕΕΠΕΚ και Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δράσης “Λάρισα, η Πόλη που Μαθαίνει” και της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων. Συμμετέχει σε συνέδρια, πρωτοβουλίες και δράσεις, έχει συγγράψει εκπαιδευτικά εγχειρίδια για συμβούλους και εκπαιδευτές ενηλίκων ενώ διαθέτει πλήθος ωρών επιμόρφωσης σε θέματα σχετικά με το πεδίο της.
Η Ildiko Van Rillaer είναι ερευνήτρια στο University College Limburg στο Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή έργα που προωθούν την ψηφιακή ενσωμάτωση παιδιών ή ηλικιωμένων, καθώς και έχει ερευνήσει τα εμπόδια και τις δυνατότητες ενός ψηφιακού αισθήματος του ανήκειν για τον ηλικιωμένο πληθυσμό. Η διαδικασία της μάθησης μέσω ψηφιακών μέσων καθώς και η συνεργατική μάθηση έχουν υπάρξει επαναλαμβανόμενα θέματα σε αυτά τα έργα.
Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άσκηση και ποιότητα Ζωής» των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας με Κατεύθυνση: Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δίδαξε σε Σχολεία της Β’/ θμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερο από 25 χρόνια διδάσκει σε σχολεία της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαΐδας εφαρμόζοντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα: Αγωγής Υγείας, Κυκλοφοριακής Αγωγής, Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας, Μουσειακής Αγωγής, Κινητικής Μάθησης, Διαθεματικότητας, Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης, E-twinning, χορού και δημιουργικής έκφρασης με πολλαπλές καλλιτεχνικές παρουσιάσεις. Συνεργάστηκε με την Τροχαία Πτολεμαΐδας όπου υλοποίησε τις βιωματικές δράσεις για το Πρόγραμμα: «ΑΠΟΚΤΩ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑΖΩ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ» στην διάρκεια της Έκθεσης Τροχαίας που φιλοξενήθηκε στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Δίδαξε σε πολιτιστικούς Συλλόγους παραδοσιακούς χορούς και επαγγελματικά κλασικό και μοντέρνο χορό.
Βραβεύτηκε από το Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) για το Ψηφιακό Διδακτικό Σενάριο με τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΜΈΝΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ»-μήνυμα για την επιστροφή της κλεμμένης Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.
Διακρίθηκε στην 5η θέση στα βραβεία Education Leaders Awards 2022 στην κατηγορία «Εκπαιδευτικός Της Χρονιάς 2022».
Συνεργάστηκε με την ομάδα Oblomov Project του Ευρωπαϊκού πρόγραμμα Erasmus το οποίο σχεδιάστηκε και διευθύνεται από τον εταίρο «Piccolo Teatro» του Μιλάνου με συντονιστή το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης «Πλατφόρμα 21+: Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το πρόγραμμα: «Κολυμπί-ΖΩ με ασφάλεια: ψηφιακή αξιοποίηση της εκπαιδευτικής βαλίτσας Safe Water Sports».
Συμμετέχει στην Επιτροπή Κριτών των Πανελλήνιων Συνεδρίων της Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) και της ΕΕΛΛΑΚ (Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και Καινοτομίας).
Είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός» το οποίο περιλαμβάνει δράσεις Ψυχοκινητικής Αγωγής και Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες αθλητικού, παιδαγωγικού και πολιτισμικού περιεχομένου, διατελεί εισηγήτρια σε Διεθνή Συνέδρια Εκπαιδευτικών, Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, συμμετέχει ως επιμορφώτρια στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, είναι επιστημονική συνεργάτης της Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) καθώς και Πρότυπων έντρων Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας & Ψυχοκινητικής. Διατηρεί τα παρακάτω Blogs :
http://blogs.sch.gr/anasmag/
http://natasaswolf.blogspot.gr/
https://blogs.e-me.edu.gr/hive-EMELEIAS/ Ασφάλεια στη θάλασσα και την πισίνα
https://blogs.e-me.edu.gr/anasmag/ Θέματα project για Α΄Β΄Γ΄Δ΄ Ε΄ΣΤ΄τάξειςs
https://blogs.e-me.edu.gr/hive-VUBOPEMI/ Πετοσφαίριση
https://blogs.e-me.edu.gr/hive-basketskills/ Καλαθοσφαίριση
https://blogs.e-me.edu.gr/hive-motorskills/ Παραδοσιακοί χοροί
https://blogs.sch.gr/dimpyrgo/ αναρτήσεις στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων
Καλλιόπη Μαθιουδάκη. Φιλόλογος στο 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, κάτοχος του ΠΜΣ ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» με ειδίκευση «Ρητορική: θεωρία και πράξη» και υποψήφια διδάκτωρ Κλασικής φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, ΕΚΠΑ. Εκπαιδεύτρια Ρητορικής και μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Επιμορφώτρια στην Παιδαγωγική Freinet και μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας «Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας». Σύμβουλος σχολικής ζωής με επιμόρφωση στη Σχολική Ψυχολογία, τον Σχολικό Εκφοβισμό, την Ενδυνάμωση ομάδας, τις θεατρικές τεχνικές στην Εκπαίδευση και τη Δημοκρατική Παιδεία. Εισηγήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.
Εκπαιδευτικός ΠΕ 70, με διδακτική και διοικητική εμπειρία 20 ετών. Από το 2021 υπηρετεί με οργανική θέση στο 2ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας Τρικάλων. Αποφοίτησε το 2004 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ πρόσφατα απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Ψηφιακές και Ήπιες Δεξιότητες στις Επιστήμες Αγωγής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει σε δύο εξ αποστάσεως ερευνητικά προγράμματα και διαθέτει ετήσια επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διδασκαλία της βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε μαθητής είναι μοναδικός και έχει το δικαίωμα σε μια εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία. Εφαρμόζει μια παιδαγωγική προσέγγιση, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία μάθησης μέσω συνεργατικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, αξιοποιώ τις δυνατότητες των ψηφιακών εργαλείων για να δημιουργήσει ένα διαδραστικό και ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός υποστηρικτικού και συμπεριληπτικού σχολικού πλαισίου όπου προωθείται η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός.
Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και αποφοίτησα το 2008 από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάζομαι σε σχολεία της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα τελευταία 15 χρόνια, με οργανική θέση στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννάδων Κέρκυρας. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Θεωρία και Διδακτική της Μετάφρασης». Στο μάθημά μου προσπαθώ να κινητοποιώ το ενδιαφέρον των μαθητών με στόχο να συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία μέσω εργαλείων ΤΠΕ.
Η Αικατερίνη Ζαχαροπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου απέκτησε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Αυτοβελτίωση και διεκδικητική συμπεριφορά» / Κέντρο Επιμόρφωσης και δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων» / ΙΕΠ, «Η μεθοδολογία της εκπαίδευσης στο επάγγελμα»/ Κέντρο Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πολυετή ενεργή ενασχόληση με το γνωστικό αντικείμενο της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Μαζί με ομάδες μαθητών έχει συμμετάσχει σε Παναρσακειακά Μαθητικά Συνέδρια, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας, το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ / Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας, καθώς και στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην υποστήριξη των μαθητών/τριών της ως προς τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους πορείας και τη λήψη σχετικών αποφάσεων, ως προς την ενδυνάμωσή τους για την επίτευξη των μαθησιακών τους στόχων, καθώς και ως προς την ενίσχυσή τους για ανάπτυξη «ήπιων δεξιοτήτων». Επιπλέον, έχει ασχοληθεί ενεργά με την εφαρμογή της μεθόδου της Σχολικής Διαμεσολάβησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, καθώς με την ενίσχυση της εθελοντικής συνείδησης στους/στις μαθητές/τριές της μέσα από τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες δράσεις.
Η Φωτεινή Κουτσοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει θέσεις Κοινωνιολόγου, Επιστημονικού Συνεργάτη, Εκπαιδευτικού και Υπεύθυνης Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Επίκεντρο των επαγγελματικών και εκπαιδευτικών της ενδιαφερόντων είναι η προαγωγή τους κλίματος ασφάλειας και της αποδοχής των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Από το 2022 έως σήμερα είναι υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Λάρισας όπου δέχεται μαθητές και γονείς στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συμβουλευτικές συναντήσεις. Επιπλέον, διοργανώνει και συντονίζει πληθώρα δράσεων για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στον Νομό Λάρισας.
Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εκπαίδευσης του Ε.Α.Π. (Σπουδές στην Εκπαίδευση). Διετέλεσε Διευθυντής σε πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 1995.
Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, με διδακτική εμπειρία 21 ετών, εκ των οποίων τα 18 σε σχολεία της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2019 υπηρετώ με οργανική θέση στο 2ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας Τρικάλων. Αποφοίτησα το 2003 από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, ενώ το 2021 απέκτησα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στην διδασκαλία επιδιώκω να εφαρμόζω καινοτόμες μεθόδους αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, μέσα από μαθητοκεντρικά μοντέλα μάθησης. Βασικός στόχος είναι η σταδιακή ανάπτυξη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών, ώστε να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη μάθηση. Αυτό επιτυγχάνεται με την εκπόνηση εργασιών (project), στα οποία οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις υλοποίησης, από το σχεδιασμό ως και την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων.
Το…ένδοξο καλοκαίρι της Ελλάδας, δηλαδή αυτό του 2004, βρήκε το Σπύρο σε μία μεταβατική και εξαιρετικά δημιουργική φάση της επαγγελματικής του πορείας. Η απόφαση να ιδρύσει μαζί με το Νίκο Παυλάκο, την Orientum, ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής καριέρας που ο ίδιος έζησε. Θέλησε να αναζητήσει τρόπο να μοιράζεται την εμπειρία του και να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους στην αναζήτηση του κατάλληλου επαγγέλματος. Με προϋπηρεσία στις πωλήσεις και με μεταπτυχιακό τίτλο στη «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» ήταν αναμενόμενο ότι θα αναλάμβανε να αναπτύξει την εξωστρέφεια της Orientum. Καθοδηγεί την ομάδα πωλήσεων και Marketing και αναπτύσσει τις συνεργασίες της εταιρείας με φορείς εκπαίδευσης και εταιρείες. Απολαμβάνει να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, για να παρουσιάσει με πάθος τις υπηρεσίες της Orientum και να μοιραστεί την εμπειρία του με μαθητές και γονείς. Η καθημερινότητά του, όταν βρίσκεται στο γραφείο, είναι γεμάτη με συζητήσεις και αναζήτηση νέων τρόπων ανάπτυξης ενώ τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στο διάβασμα και στο αγαπημένο του μπάσκετ.
Εκπαιδευτικός ΠΕ 70, με υπηρεσία στη δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 30 περίπου χρόνων. Τα τελευταία 7 χρόνια, υπηρετεί την εκπαίδευση από τη θέση διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου του Ν. Τρικάλων. Εκτός των βασικών σπουδών, είναι κάτοχος διπλώματος διετούς Μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα και ημερίδες που υλοποιήθηκαν από φορείς του υπουργείου Παιδείας, καθώς και από άλλους φορείς, με θέματα συναφή με την εκπαίδευση. Έχει τρεις δημοσιεύσεις εργασιών σε συνέδρια.
Η Βίκυ Σπήτα είναι φιλόλογος και Διευθύντρια στο 7ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας ΄΄Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί Ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας΄΄ και επιμορφώτρια στην Παιδαγωγική Freinet. Υλοποιεί από το 2007 στο σχολείο της εκπαιδευτικά προγράμματα (Θέατρο, κινηματογράφος, σχολική εφημερίδα, σχολικό κήπο) και έχει επιμορφωθεί σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.
Η Ζετα Τσίγκα είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ειδίκευση (MEd) στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στη Συμβουλευτική. Είναι έμπειρη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εργάζεται ως ερευνήτρια και συγγραφέας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, εθνικά και Ευρωπαϊκά. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα με θέμα καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας στην τυπική, μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση.
Προσωπικά στοιχεία: Τζαβέλλα Ελένη ΠΕ70, Δ/ντρια ΤΟΥ 2ΟΥ Δημ. Σχολ. Οιχαλίας
Ακαδημαϊκές σπουδές: 2003 – 2004 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα εξομοίωσης δασκάλων, 1981 – 1985 Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών. Τμήμα Ωδικής1981 – 1983 Παιδαγωγική Ακαδημία Λαρίσης.
Ξένες Γλώσσες:Αγγλικά Β2, Γερμανικά Β2.
Γνώσεις Η/Υ: Πιστοποίηση Α’ και Β’ επιπέδου.
Ερευνητικές εργασίες - συγγραφικό έργο:1) «Αναφορές της ποίησης του Κώστα Βίρβου στις εικαστικές τέχνες», εισήγηση στο 6ο συνέδριο της ΕΕΠΕΚ, 16-18/10/202, 2) «Θεσσαλοί αγωνιστές του 1821» εισήγηση στο 5ο συνέδριο της ΕΕΠΕΚ, 11-13/10/2019, 3) Έκδοση βιβλίου « Από το αρχαίο Πελινναίον και το μεσαιωνικό Γαρδίκι στον σημερινό Πετρόπορο», 4) «Ιστορικά Πετροπόρου Τρικάλων», συμπεριλαμβάνεται στον 27ο τόμο του περιοδικού « ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ», 5) Βιβλιοκρισία για το βιβλίο του Σταμάτη Μερκούρη, “Γεώργιος Κονδύλης ο Κεραυνός (1879 – 1936)” που δημοσιεύτηκε στον 1ο Τόμο της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. (Φιλολογική Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας) , 6) Εισήγηση στο Α’ συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού Φαρκαδόνας «Ο νερόμυλος στο Καρακαμτσί, η ιστορία ενός ανύπαρκτου,πλέον, αλλά σημαντικού, κάποτε, κτιρίου).
Ο Δημήτριος Χατζούλης γεννήθηκε στη Λάρισα και έλαβε το δίπλωμα του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 2004. Το 2006 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2021 μέχρι και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι συγγραφέας εργασιών οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και είναι συν-συγγραφέας ενός προπτυχιακού βιβλίου. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός πληροφορικής τα τελευταία 20 έτη στην Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπως επίσης και στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση ενηλίκων. Στην παρούσα φάση είναι Διευθυντής στο 2ο ΔΣ Φαρκαδόνας.
Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70 με 21 έτη υπηρεσίας, Πτυχιούχος Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ : Γερμανικά Β1, ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ: Πιστοποίηση Α και Β επιπέδου.
Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70 , με 22 έτη, υπηρεσίας, Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαρίσης, με εξομοίωση στο ΕΚΠΑ. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ : Γερμανικά Β1, ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ: Πιστοποίηση Α και Β επιπέδου.
Η Κουκουτσέλου Περσεφόνη είναι πτυχιούχος του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει επιμορφωθεί σε ετήσια προγράμματα επιμόρφωσης στην ειδική αγωγή, στην προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, πλήθος ημερίδων και συνεδρίων και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε παιδαγωγικά συνέδρια. Έχει πιστοποιηθεί σε προγράμματα επιμόρφωσης Η/Υ και γνωρίζει την αγγλική γλώσσα. Διαθέτει διδακτική εμπειρία 20 ετών.
Η Μιχαήλ Βασιλική είναι πτυχιούχος του Π.Τ.Δ.Ε του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και πλήθος ημερίδων. Συμμετείχε στην συγγραφή και παρουσίαση εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια προγραμμάτων. Υλοποίησε επίσης προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικά και αγωγής υγείας. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία είκοσι πέντε(25) ετών.
Η Στέλλα Μπαδικιάν είναι καθηγήτρια μαθηματικών στη Δημόσια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και θεατροπαιδαγωγός. Υπήρξε μέλος της επιστημονικής ομάδας του ερευνητικού προγράμματος «Σχολεία Συνεργατικής μάθησης και πρόληψης», που βασίστηκε στις αρχές της Παιδαγωγικής Φρενέ και του Μίλτου Κουντουρά με επιστημονικά υπεύθυνη την ομότιμη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μίκα Χαρίτου – Φατούρου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της παιδαγωγικής ομάδας «Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας» και είναι ανάμεσα στους εμπνευστές και λειτουργούς του «Δικτύου Συνεργατικών σχολείων με την Παιδαγωγική Φρενέ». Έχει γράψει το βιβλίο, «Συνεργατικά σχολεία με την Παιδαγωγική Freinet- Διαδικασίες Εφαρμογής», το οποίο εκδόθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ και διανεμήθηκε την σχολική χρονιά 2019-20 σε όλα τα σχολεία της χώρας. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πανελλαδικά συνέδρια και παιδαγωγικές ημερίδες και έχει εμψυχώσει πολλά βιωματικά εργαστήρια.
Ο Χαράλαμπος Μπαλτάς γεννήθηκε στα Καμένα Βούρλα το 1968. Είναι δάσκαλος στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο» με «Τα Θρανία της Άνοιξης» και τον «Κοκκινολαίμη». Έχει εκδώσει «Το σχολείο της Κοινότητας» (2020) και το αναγνωστικό «Οι φιλίες των παιδιών» (2023). Η ταινία «Όνειρα σε ρόδες» (2022) αναφέρεται στο έργο του στην γειτονιά των Εξαρχείων.
Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70 με 27 έτη υπηρεσίας, Πτυχιούχος Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συμμετείχε σε πολλές επιμορφωτικές δράσεις (Α και Β επίπεδο κ.ά.)
Η κ. Σιδηροπούλου Άννα-Μαρία τελείωσε την Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ με άριστα. Δούλεψε στην ιδιωτική εκπαίδευση και από το 1998 υπηρετεί στην Δημόσια Εκπαίδευση, στο 9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Μάνος Χατζιδάκις». Είναι υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του 9ου Γυμνάσιου Καλλιθέας και μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.Παράλληλα ανήκει στην Παιδαγωγική ομάδα «Σκασιαρχείο». Παρακολούθησε το «Πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και εφαρμογής της παιδαγωγικής Φρενέ στη δημόσια εκπαίδευση» κατά το σχολικό έτος 2018-19, και τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στο ίδιο πρόγραμμα ως επιμορφώτρια. Πιστεύοντας ότι η επαφή του σχολείου με τα ευρωπαϊκά δρώμενα είναι πολύτιμη, συμμετέχει σεπολλά προγράμματα ERASMUS και τηνπλούσια αυτή ευρωπαϊκή εμπειρία παρουσίασε από κοινού με συναδέλφους της στο 8ο και 9ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας.
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο | Λάρισα, 23-25 Οκτωβρίου 2015 | ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή | Λάρισα, 21-23 Οκτωβρίου 2016 | ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
3ο Διεθνές Συνέδριο | Λάρισα, 13 - 15 Οκτωβρίου 2017 | ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
4ο Διεθνές Συνέδριο | Λάρισα, 12 - 14 Οκτωβρίου 2018 |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
5ο Διεθνές Συνέδριο | Λάρισα, 11 - 12 Οκτωβρίου 2019 |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
6ο Διεθνές Συνέδριο | Λάρισα, 16 - 18 Οκτωβρίου 2020 |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
7ο Διεθνές Συνέδριο | Λάρισα, 15 - 17 Οκτωβρίου 2021 |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
8ο Διεθνές Συνέδριο | Λάρισα, 14 - 16 Οκτωβρίου 2022 |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ | |
9ο Διεθνές Συνέδριο | Λάρισα, 20 - 22 Οκτωβρίου 2023 |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ |
Επικοινωνήστε στα 2410 530867 - 2410 530509 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
αναφέροντας ότι πρόκειται για το συνέδριο της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.,
Λάρισα 18-20 Οκτωβρίου 2024.
Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε κάθε απορία και για να σας προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια !
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
[mail]39.6277,22.3836
Καρφή 52, Λάρισα, 41334, Ελλάδα
Fax: +30 211 800 1167
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.